PSV wil Lionel Messi contracteren: ‘Ideale meevoetballende keeper’

Is de beste voetballer ter wereld sinds Berry van Aerle binnenkort door zesduizend uitzinnige fans te bewonderen in het Philips Stadion? Als het aan PSV ligt wel. De club wil Lionel Messi namelijk overnemen van FC Barcelona.

Keeper

,,Zoals inmiddels bekend, vind ik dat mijn eerste keeper vooral goed moet kunnen voetballen”, zegt trainer Roger Schmidt. ,,Lionel Messi kan natuurlijk prima voetballen en daardoor is hij per definitie interessant als keeper. Dat hij niet eerder heeft gekeept, vind ik niet zo belangrijk. Legendarische Argentijnse voetballers met rugnummer tien zijn meestal nogal goed met de handen.”

Vertrekt Messi naar Eindhoven? Foto: Wikimedia Commons/Екатерина Лаут onder CC BY 3.0

Philips Museum

Schmidt denkt dat Eindhoven de kleine Argentijn genoeg te bieden heeft. ,,Ik las dinsdagavond dat hij Barcelona een fax stuurde om zijn vertrek aan te kondigen. Dan vindt hij het Philips Museum ongetwijfeld interessant. Daar staan cd-spelers, personal computers, videorecorders, Senseo’s en andere technologische hoogstandjes. Hij kijkt er vast zijn ogen uit.”

Ronaldo

Dat PSV 700 miljoen euro moet neertellen om Messi over te nemen, is volgens directeur Toon Gerbrands geen onoverkomelijk probleem. ,,Dat hebben we zo terugverdiend met de verkoop van shirtjes van 140 euro per stuk. En als we replica’s van zijn trainingspak verkopen aan onze talrijke fans in Helmond, maken we waarschijnlijk nog winst ook. Wie weet kunnen we dan Ronaldo kopen, als bekerkeeper. Welke Ronaldo? Liefst de Braziliaanse. Met hem in het doel vliegen er ongetwijfeld minder ballen in.”

Deel dit artikel: