PSV wil ook gebroeders Van de Kerkhof terughalen

Zien we Willy en René van de Kerkhof komend seizoen weer schitteren in het shirt van PSV-1? Het zou zomaar kunnen. De Eindhovense club wil, na Ibrahim Afellay en mogelijk Erik Pieters, de 67-jarige broeders een contract voor één seizoen aanbieden.

Gegroeid als mens
,,De afgelopen weken heb ik niet regelmatig gesproken met Willy en René”, zegt trainer Mark van Bommel. ,,Maar ik heb ze wél regelmatig in de media gezien. Ik heb toen duidelijk kunnen constateren dat ze gegroeid zijn als mens, vooral letterlijk. Bovendien zijn het kinderen van de club, net zoals Ibrahim Afellay en de pasgeboren dochter van Jeroen Zoet dat zijn. Binnen de PSV-familie is iedereen gelijk, dus ook Willy en René zijn altijd welkom.”

Volgens Willy is hij, ondanks zijn leeftijd, nog behoorlijk fit. ,,Ik probeer dagelijks nog een stukje te gaan fietsen of autorijden. Of een balletje te trappen, vooral als één van de buurtkinderen weer eens een bal in mijn tuin heeft getrapt. Dat gaat me nog goed af. Last van blessures heb ik niet. Anders zou ik een terugkeer niet overwegen. PSV haalt mij echt niet alleen voor de kleedkamer. Ik mag dan wel ‘De Stofzuiger’ genoemd worden, maar ik neem aan dat ze een bedrijf inhuren om na een wedstrijd de rommel op te ruimen.”

Broer René sluit zich daarbij aan. ,,Wat onze Willy net zei, geldt geloof ik ook voor mij. Behalve dat van die buurtkinderen, want er ligt nooit een bal in mijn tuin. Ik woon namelijk in een appartement.”

Willy en René. Wie wie is, weten we niet. Beeld: Omroep Brabant

FC Basel
Willy en René ondergaan dit weekend een medische test op De Herdgang. Willy: ,,Volgens mij moeten we dan een stukje fietsen op zo’n hometrainer, of niet? Daar heb ik alle vertrouwen in, vooral als die fiets trapondersteuning heeft. Als alles goed gaat, kunnen we over een maand in actie komen tegen Basel. Die tegenstander ligt ons wel. Van een beetje bazelen zijn wij namelijk niet vies. Dat doen we wekelijks op tv bij Omroep Brabant.”

Stan Valckx, coach van Legendary PSV, is niet blij met alle ontwikkelingen. ,,Mocht het eerste elftal van PSV er niet in slagen om de komende weken jonge voetballers naar Eindhoven te halen, dan vrees ik een leegloop van mijn elftal. Als ze maar weten dat Danny Koevermans, Luc Nilis en Berry van Aerle niet transfervrij zijn over te nemen!”

Deel dit artikel: