PSV wil topper tegen Ajax verzetten naar volgend seizoen

PSV heeft de KNVB verzocht om het uitduel met Ajax (31 maart) te verzetten naar volgend seizoen. De Eindhovense club wil daarmee zorgen dat Ajax uitgerust kan deelnemen aan de volgende ronde van de Champions League.

Drukke maand
,,Maart is een drukke maand voor Ajax”, legt PSV-directeur Toon Gerbrands uit. ,,Op 13 maart spelen ze tegen PEC Zwolle, maar ook de volgende ronde van de Champions League en de kraker tegen Fortuna Sittard worden in maart gespeeld. Als ze zich dan ook nog moeten opladen voor de mogelijk beslissende competitiewedstrijd tegen ons, krijgen de spelers van Ajax nauwelijks rust. En dat is jammer, want de hoop van het Nederlandse voetbal is op hen gevestigd.”

Een irrelevante luchtfoto van het Philips Stadion. Foto: Wikimedia CC/FLX

Volgend seizoen beste optie
De oud-volleyballer geeft de voorkeur aan een nieuwe speeldatum na de zomer. ,,Ook in april en mei moet Ajax waarschijnlijk Champions League-duels spelen. In juni hebben voetballers vakantie en in juli is de rest van Nederland op vakantie. Een niet-uitverkochte ArenA is ondenkbaar, dus dan kom je automatisch op volgend seizoen.”

Gerbrands erkent dat het schrappen van Ajax – PSV gunstig uitpakt voor zijn club: ,,Als die wedstrijd niet doorgaat, kunnen wij uitgerust op ons eigen kampioensfeest verschijnen.”

Deel dit artikel: