PSV ziet concurrentie naderen na nieuw puntverlies – Ajax gelooft weer in titel


Na het gelijkspel van PSV tegen FC Groningen (0-0) voelt PSV de hete adem van Ajax in de nek. Van de voorsprong, die een paar weken geleden nog tien punten was, is bijna niets meer over.

Gejuich in het uitvak
Toen de uitslag in Eindhoven het uitvak van Ajax (dat met 1-2 won bij Excelsior) bereikte, was dat een startsein van een oorverdovend gejuich. Ook de geblesseerde Ajax-speler Nick Viergever, die tussen de supporters zat, vierde het feestje mee. ,,Ja, het is nog maar vier punten. Of ik denk dat we nog kampioen kunnen worden? De bal is rond. Het zou prachtig zijn als we die arrogante Eindhovenaren alsnog van de titel kunnen houden.”

In Amsterdam geloven de busbeletteraars weer in de titel.

In Amsterdam geloven de busbeletteraars weer in de titel.

Druk
,,We bewijzen onszelf hier inderdaad geen dienst mee”, jammerde PSV-trainer Phillip Cocu na de remise. ,,Hoe het komt, weet ik niet. Misschien hebben de jongens last van de druk. Het zijn jonge spelers en hun prestaties liggen onder een vergrootglas. Ik wil de warmte niet als excuus gebruiken. De meeste spelers komen uit Zuid-Amerika, dus die zijn wel wat gewend. Alleen Phoxy mag wat mij betreft klagen over de hitte, maar die presteerde vandaag niet minder dan anders.”

Een merkwaardig tafereel: spelers van PSV vieren het gelijkspel als een overwinning. Beeld: PSV.nl

Geen paniek
Ondanks dat Ajax PSV bijna heeft ingehaald, weigert Cocu in paniek te raken. ,,Vier punten is weinig, maar we zijn wel ooit met een kleiner verschil kampioen geworden. Ik geloof nog steeds dat we de titel kunnen pakken!”