PSV’er Derrick Luckassen is de Mol


Aan alle speculaties is een einde gekomen: Derrick Luckassen is de Mol. Dat werd zaterdagavond tijdens de finale van tv-programma Wie is de Mol duidelijk. Björn Kuipers ontmaskerde de saboteur uiteindelijk op de finaleavond.

Kostbare punten
Dat de Mol uitstekend werk leverde, daarover waren de andere deelnemers het wel eens. Alle keren dat Luckassen, een 22-jarige Amsterdammer, zich in het spel mengde, liet zijn team kostbare punten liggen. De Mol handelde echter zo subtiel, dat hij niet direct verdacht werd. Sterker nog; Bas Nijhuis en Kevin Blom scoorden hoger op de verdachtenlijstjes.

BN’er Derrick Luckassen, hier nog in dienst van AZ, is de Mol. Foto: Wikimedia Commons/ Thijs Ruiter

Sabotage
Dat veranderde tijdens de finaleopdracht, in Tilburg. Derrick Luckassen maakte zich twee keer opzichtig schuldig aan sabotage. Dat had deelnemer Björn Kuipers als eerste in de smiezen. Hij maakte een einde aan de dwarsliggerij van Luckassen en bekroonde zich daarmee tot winnaar.

Rondrit door Eindhoven
Over een paar weken zal pas blijken of het team van de Mol, ondanks Luckassens voortreffelijke optredens, genoeg punten heeft gescoord om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs. Die bestaat uit een zilveren schaal en een rondrit door Eindhoven.