PSV’er Sadílek doet aangifte tegen ploeggenoot De Jong wegens goaltjesdiefstal

PSV’er Michal Sadílek heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan tegen Luuk de Jong. De Tsjech verwijt zijn teamgenoot dat hij hem van een doelpunt tegen Willem II heeft beroofd.

Sadílek leek donderdagavond voor de 0-2 tegen het sterke Willem II te zorgen, maar daar dacht de kopsterke De Jong duidelijk anders over. Die claimde dat hij de bal nog met zijn haar aanraakte, waarna de bal in het Tilburgse doel verdween. Met succes: uiteindelijk kreeg Luuk de Jong de goal op zijn naam.

Aangifte
Daar was de 19-jarige Sadílek het niet mee eens. ,,Ik heb zojuist aangifte gedaan van goaltjesdiefstal. Ik weet zeker dat hij de bal niet geraakt heeft. En zelfs áls hij de bal geraakt had, zou het niet onsympathiek zijn om het doelpunt aan mij te gunnen. Hij heeft er dit seizoen volgens mij al genoeg gemaakt”, zei de teleurgestelde halfspeler, nadat hij het politiebureau aan de Eindhovense Mathildelaan had verlaten.

Michal Sadílek nadat hij aangifte heeft gedaan. Beeld: Mattijs Smit/Robin Verberne

Onderzoek
Wie het doelpunt nu krijgt toegekend, is nog onduidelijk. Momenteel wordt de bal waarmee het tweede doelpunt is gemaakt onderzocht op de aanwezigheid van het DNA van Luuk de Jong.

Deel dit artikel: