PSV’er Siem de Jong krijgt kerstpakket van Ajax


Ajax heeft zaterdagavond een bijzonder gul en sympathiek gebaar gemaakt. Bestuurslid Marc Overmars overhandigde PSV-speler (!) Siem de Jong, na afloop van Roda JC – PSV, een kerstpakket namens Ajax. Daarmee wilden de Amsterdammers hun ex-werknemer bedanken voor zijn inzet dit jaar.

Ajax-hart
,,Alle personeelsleden krijgen altijd een pakket in december”, legt de onbaatzuchtige Overmars – die speciaal naar Kerkrade was gereden om het pakket uit te reiken – uit. ,,En dat geldt ook voor ex-medewerkers met een Ajax-hart. Siem de Jong is daar een voorbeeld van. Wanneer hij bij PSV op het veld staat, laat hij steeds zien dat hij Ajax nog altijd steunt. Zulke loyaliteit is niet vanzelfsprekend in het huidige topvoetbal.”

Siem de Jong blikt terug op de wedstrijd tegen Roda.

Siem de Jong blikt terug op de wedstrijd tegen Roda.

Seizoensoverzicht van Ajax op dvd
Over de inhoud van het pakket wilde Overmars wel ingaan. ,,De doos bevat twee flessen wijn, een opbeurend bedankbriefje van Sjaak Swart en een een dvd met het seizoensoverzicht van Ajax van 2015-2016. De laatste speeldag (8 mei, red.) ontbreekt helaas. Dat paste niet meer op de dvd, geloof ik.”

Niet verrast
Siem de Jong zei niet verrast te zijn dat hij een kerstgeschenk uit Amsterdam mocht ontvangen. ,,Iedereen die op de loonlijst van Ajax staat krijgt een pakket, dus ik ook. Of dacht je soms dat Ajax mij niet betaalde voor mijn diensten in het shirt van PSV?”