Ramalho en Klaassen succesvol gescheiden na 4 uur durende operatie

Een paar uur lang waren ze onafscheidelijk, maar inmiddels kunnen Davy Klaassen en André Ramalho weer gaan en staan waar ze willen. Tijdens Ajax-PSV, zondagmiddag, raakten de twee op zeldzame wijze vergroeid met elkaar. Na een succesvolle chirurgische ingreep in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis zijn ze weer vrij.

In de tweede helft van de vriendschappelijke topper (1-2) kwamen Klaassen en Ramalho met elkaar in aanraking. Klaassen vertelt: “Ik wilde een hapje uit zijn sleutelbeen nemen, gewoon als voetbalhumor. Maar toen ik mijn hoofd wilde terugtrekken, merkte ik dat ik vast zat. Ik kwam met geen mogelijkheid meer los. Ook de verzorgers konden niks betekenen. Het was best een gekke situatie.”

Ongemakkelijk

De blonde godenzoon vertelt dat het best ongemakkelijk werd. “Na het laatste fluitsignaal wilde ik het liefst meteen naar huis fietsen. Dat ging dus niet, want ik zat aan Ramalho vast. Hij is groter en sterker dan ik en ik kon niks anders doen dan hem de spelersbus van PSV in volgen. Heel vervelend; zat ik daar tussen de feestende PSV’ers, al is het voordeel dat ze in de bus geen Heineken dronken. In Eindhoven stonden honderden fans de bus op te wachten. Gelukkig heeft niemand me gezien.”

Ondanks zijn goede humeur was Ramalho zijn opponent na een tijdje ook wel zat, vertelt hij de ochtend na de wedstrijd. “Davy Klaassen heeft er ook niet voor gekozen om aan mij vergroeid te raken, maar die kerel is na een tijdje best vermoeiend. De hele tijd opscheppen dat ze de beste zijn en dat hun supporters negentig minuten lang op de tribune zitten … Maar goed. Onze clubarts heeft ons naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Mensen in de wachtkamer keken ons wel raar aan. Alsof we een Siamese tweeling waren, wat ik ook wel begrijp gezien onze uiterlijke overeenkomsten. We waren als yin en yang.”

Studio Voetbal gemist

Ramalho gaat verder: “In het ziekenhuis hebben ze ons geopereerd en van elkaar ontkoppeld. Het duurde vier uur. Ik heb daardoor wel Studio Voetbal en de scherpe inzichten van mijn idool Ibrahim Afellay gemist, maar verder heb ik er gelukkig niks aan overgehouden. Davy klaagde in de verkoeverkamer wel dat hij wat schade had opgelopen, maar dat geldt eigenlijk voor heel Ajax.”

Intussen is Klaassen weer terug in Amsterdam. Hij spreekt van een hachelijk avontuur. “Ik ben vooral opgelucht dat ik weer los ben. Maar ik vind het wel sneu voor Ramalho. Als hij nog wat langer aan mij verbonden was, was hij ongetwijfeld meegegaan naar het WK. Dat wordt hem nu door de neus geboord.”

Deel dit artikel: