Ramptoeristen krijgen boete voor filmen spelersbus Feyenoord


We zagen het vorige week op de A58 en zondagmiddag gebeurde het weer: mensen die met hun smartphone het leed van anderen filmen. Gelukkig is er gerechtigheid. Twaalf ramptoeristen die zondagmiddag vanuit een rijdende auto de spelersbus van Feyenoord filmden kunnen een flinke boete verwachten.

Ongeval in Doetinchem
De mensen in die bus, vooral twintigers, waren eerder op de middag betrokken bij een ongeval in Doetinchem. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond, maar de schade aan het imago en zelfvertrouwen van Feyenoord was nauwelijks te overzien. Blijkbaar wilden veel mensen dat leed delen met hun Facebookvrienden. Toen ze de spelersbus van Feyenoord richting Rotterdam zagen rijden, gristen veel automobilisten hun telefoon uit hun broekzak en maakten ze foto’s en video’s.

Dit beeld van de rijdende bus ging de wereld over. Beeld: YouTube/AD

Kick
Ook de gewaardeerde ramptoeriste Jeanelyn (52) uit Gouda filmde de rampbus. ,,Toen ik hoorde dat Feyenoord had verloren van De Graafschap, ben ik meteen op de vluchtstrook van de A12 gaan staan. Met mijn telefoon in de aanslag heb ik de bus opgewacht. Waarom ik het doe? Ik krijg er een kick van als belangrijke kanalen mijn berichten retweeten. Dat helpt me de diepe leegte in mijn bestaan te vullen. Maar ik doe het wel op een respectvolle manier, hoor. Toen ik zag dat Jean-Paul Boëtius op een foto van me te zien was, heb ik die foto gewist. Ik wil geen slachtoffers in beeld.”

Bekeuring
Helaas voor Jeanelyn kan zij een dikke bekeuring verwachten. Dat geldt ook voor elf andere filmers van de bus, want de politie noteerde hun kentekens. ,,We zijn helemaal klaar met mensen die beter willen worden van het leed van anderen”, zegt een politiewoordvoerder. ,,We waarschuwen ramptoeristen die donderdag van plan zijn om Feyenoord – AS Trencin te bezoeken en beelden van de spelers te schieten dan ook om dat niet te doen. Het is zo al triest genoeg voor alle betrokkenen.”