Rapper Boef nieuwe teamgenoot Max Verstappen


Rapper Boef wordt komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De 25-jarige woordkunstenaar heeft met zijn recente racekunsten op de openbare weg een contract voor twee jaar afgedwongen bij de Oostenrijkse renstal.

300 km per uur over de A58
De komst van Boef betekent een streep door de rekening van Pierre Gasly. Die werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe teammaat van Verstappen. ,,Helaas voor Pierre zijn de plannen gewijzigd”, vertelt teammanager Christian Horner. ,,Toen ik Boef met 300 kilometer per uur over de A58 zag scheuren was ik meteen overtuigd van zijn kwaliteiten, want het is al een hele kunst om op die weg 120 kilometer per uur te halen. Als je dat kunt, ben je dus een hele grote.”

Rapper Boef tijdens een promoshoot van Red Bull. Beeld: YouTube/Video Official

Ervaringen met achtervolgingen
Dat Boef nog niet eerder in een F1-bolide heeft geracet, is volgens Horner geen probleem. ,,Hij is wel iemand die er niet warm of koud van wordt als er concurrenten vlak achter hem rijden. Gezien Boefs verleden is hij namelijk al vaak genoeg achtervolgd, vooral door de politie. Ik kijk uit naar de samenwerking. Onze pitcrew denkt er ook zo over, als hij tenminste belooft de monteurs na een pitstop niet voor kechs uit te maken.”

Pierre Gasly, die nu dus op zoek kan naar een ander team, heeft begrip voor de keuze van Red Bull. ,,Met mij hadden ze een snelle coureur aan boord gehaald. Maar de feiten liegen niet: Boef is rapper.”