Real Madrid maakt opstelling tegen Ajax bekend – Spanjaarden starten in 2-3-1-formatie

Real Madrid gaat Ajax woensdagavond in een ietwat verrassende opstelling te lijf. De Champions League-winnaar van 2018 start met Sergio Ramos in het doel en zes veldspelers daarvoor. Volgens Real-trainer Santiago Solari is er van onderschatting geen sprake.

‘Zeven spelers is genoeg’
,,We hebben Ajax de afgelopen weekend intensief gevolgd”, vertelt Solari dinsdagmiddag. ,,Na het zien van de wedstrijd tegen Heracles ben ik ervan overtuigd dat we met deze 2-3-1-formatie een goede kans maken en dat we aan zeven spelers genoeg hebben. De rest van de selectie krijgt rust.”

De opstelling van Real.

Nederlandse moeder
De opvallendste wijziging in de Spaanse ploeg is de keeper. Niet Thibaut Courtois of Keylor Navas verdedigt het doel, maar achterhoedespeler Sergio Ramos. Solari: ,,Ramos bewijst elke week dat hij prima kan duiken, dus hij krijgt het vertrouwen. De verdediging wordt gevormd door Marco Asensio en Karim Benzema. Wat voor jullie Nederlanders overigens wel leuk is om te weten, is dat Asensio een Nederlandse moeder heeft. Volgens mij is dat feitje hier geheel onbekend, toch?”

Buitengewoon serieus
Gareth Bale start centraal op het middenveld, samen met Isco en Luka Modrić, onbetwist de beste voetballer ter wereld. ,,Daarmee laten we zien dat we dit duel buitengewoon serieus nemen en dat er van onderschatting geen sprake is”, besluit Solari, die back Marcelo eenzaam voorin posteert. ,,Aan Marcelo de moeizame taak om Frenkie de Jong dwars te zitten. Dat zal in zijn huidige vorm niet meevallen, maar in voetbal is gelukkig alles mogelijk. Of ik vertrouwen heb in een goede afloop? Zeker wel. Real regelt het allemaal!” 

Deel dit artikel: