Real Madrid ontslaat Zinedine Zidane binnen twee uur


Nog geen twee uur na zijn presentatie heeft Real Madrid de nieuwe coach Zinedine Zidane alweer op non-actief gesteld. De leiding van de Madrileense club verwijt de Fransman dat hij er niet in geslaagd is om Real weer aan het voetballen te krijgen. De binnenkort beschikbare Frank de Boer wordt genoemd als opvolger.

Maandag laat op de middag verraste Real Madrid vriend en vijand door tegelijkertijd het ontslag van trainer Santiago Solari bekend te maken en Zinedine Zidane te presenteren als diens opvolger. Zidane: ,,Afgelopen woensdag belde de voorzitter van Real Madrid me, om de mogelijkheden tot een samenwerking door te nemen. Blijkbaar houdt hij wel van allitererende trainersnamen. Enfin, het leek me wel iets. Ik ken de club niet heel goed en heb ook nooit serieus overwogen om er te gaan werken, maar de kans om bij de regerend Champions League-winnaar te beginnen, leek me wel wat.”

Zinedine Zidane, tijdens zijn exitgesprek. Foto: Wikimedia CC/Hadi Abyar

Niet geslaagd
De Franse droom spatte snel uiteen; Real-voorzitter Florentino Pérez maakte maandagavond het ontslag van Zidane alweer bekend. ,,Ondanks zijn bijzondere staat van dienst als voetballer is hij er helaas niet in geslaagd om het tij te keren. We liggen nog steeds uit de Copa del Rey, de Champions League en ook het winnen van de landstitel is zo goed als onmogelijk. We danken de heer Zidane voor zijn inspanningen en hopen later deze maand te onthullen wie het seizoen afmaakt. Daarmee doelen we uiteraard wel op het astronomische seizoen, dat op 20 maart eindigt”, aldus de preses.

Frank de Boer mogelijke opvolger
Het is nog niet bekend wie Zidane opvolgt, maar in het geruchtencircuit klinkt de naam van Frank de Boer. De Boer zegt daar niet onwelwillend tegenover te staan: ,,Waarschijnlijk heb ik binnenkort wel tijd voor een nieuwe interimklus.”