Red Bull contracteert ongeboren zoon Jos Verstappen


Rijden er in 2036 twee Verstappen-broers voor het team van Red Bull Racing? Het zou best eens kunnen. De Formule 1-renstal heeft het nog ongeboren broertje van Max Verstappen namelijk een lucratief contract aangeboden.

Jongste wereldkampioen
,,We hopen natuurlijk dat Max de jongste wereldkampioen ooit wordt”, reageert Christian Horner van Red Bull Racing. ,,Maar mocht dat onverhoopt niet lukken, dan kan zijn halfbroertje een nieuwe poging wagen. We zijn overtuigd van het talent van Max’ broer en hebben hem een contract tot en met seizoen 2038 aangeboden.”

De teammanager vindt het geen risico om de jongeling nú al vast te leggen. ,,Welnee. Volgens zijn moeder trapt hij vooral met zijn rechtervoet, wat natuurlijk een goede eigenschap voor een racer is. Ook wappert hij nogal met zijn handjes, laten de echobeelden zien, dus er bestaat weinig twijfel over dat de dreumes een échte Verstappen is.”

Het eerste racekostuum van Verstappen junior ligt al klaar. Foto: caroussel.com

Kindercrash
De racebaby wordt, zo legt Horner uit, niet meteen in het diepe gegooid. ,,We stomen hem eerst klaar voor de Formule 1. Tot zijn vierde verjaardag gaat hij naar de Red Bull-kindercrash, waar hij kennismaakt met gemotoriseerde voertuigen. Erg hard gaat dat allemaal nog niet, want in die voertuigen zit een Renault-motor; zo leert hij ook omgaan met teleurstellingen. Als hij een jaar of vijftien is, kan hij vervolgens nog een jaartje rijpen bij Toro Rosso en daarna mag hij zich bewijzen bij het grote Red Bull Racing. Max is dan 37, dus we sluiten niet uit dat we dan met twee Verstappens een gooi naar de wereldtitel doen.”

Volgens Jos Verstappen is zijn vrouw op 1 juli uitgerekend. ,,Maar ik ga ervan uit dat de kleine zich al wat eerder meldt, zeker als hij mijn genen heeft. In onze familie zijn we nogal snel.”