Red Bull zet blusvliegtuigen in tijdens GP van Brazilië


Red Bull Racing heeft de tactiek bekendgemaakt die Max Verstappen komend weekend aan een topklassering in Brazilië moet helpen. De Oostenrijkse renstal zet blusvliegtuigen in, zodat Verstappen zijn huzarenstukje van vorig jaar kan herhalen.

Inhaalrace
,,We hebben het weerbericht bekeken en zondag blijft het waarschijnlijk droog”, weet teambaas Christian Horner. ,,Dat is niet voordelig voor de kansen van Max en bovendien jammer voor de fans. Vorig jaar zijn zij getuige geweest van zijn fenomenale inhaalrace en iedereen wil nu natuurlijk weer een natte baan.”

Blanke baan
Daarom helpt Red Bull een handje. Horner: ,,Zondag komt er een aantal blusvliegtuigen naar Brazilië. Tijdens de race zetten zij de baan blank. Of dat toegestaan is? Volgens mij wel, zolang ze Kimi Raikkonen maar niet op een illegale wijze inhalen.”

Blusvliegtuigen zetten komende zondag de baan onder water. Foto: Red Bull

Ferrari: protest
Ferrari-coureur Sebastian Vettel is niet bepaald gelukkig met de snode plannen van Red Bull: ,,Ik hoop dat mijn team protest indient, zodat we het zondag gewoon droog houden.” Max Verstappen is daar niet van onder de indruk: ,,Sinds ik bij Red Bull rijd, heeft Vettel het nog nooit droog gehouden.”