René van der Gijp stopt bij VI en wordt pitspoes


Na Max Verstappen krijgt Nederland vanaf komend seizoen nóg een vertegenwoordiger in de Formule 1. René van der Gijp stopt bij het programma VI en gaat als genderneutrale pitspoes aan de slag.

Nieuwe uitdaging
,,Na al die jaren aan tafel bij VI was ik wel op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt de goedlachse tv-persoonlijkheid. ,,Toen ik hoorde dat ze in de Formule 1 geen mooie meiden meer op de grid willen, maar genderneutrale types, heb ik gesolliciteerd. En ik ben aangenomen.”

René van der Gijp. Beeld: YouTube/VITV.

René van der Gijp. Beeld: YouTube/VITV.

Linkse moraalridders
Van der Gijp hoopt op de circuits wél zijn pruik op te mogen houden zonder dat het hele land over hem heen valt. ,,Toen ik dat in de studio van VI deed, verklaarden linkse moraalridders mij meteen tot volksvijand nummer één. Daar heb ik dus geen zin meer in. Ik kijk ernaar uit om over te stappen naar een sport die nog niet verpest is, en waarin we als Nederland nog wél iets toevoegen. En een sport waarin een keer uit de bocht vliegen niet meteen leidt tot massahysterie.”

Wat Max Verstappen betreft is ‘Gijp’ van harte welkom op de startgrid. ,,Hopelijk kunnen we dit seizoen een keer samen op pole position staan.”