Reservekeeper Jeroen Zoet gaat tijdens wedstrijd in vliegtuig zitten

Jeroen Zoet was zaterdagavond tijdens het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland ineens verdwenen. Wat bleek: de reservedoelman van Oranje zat al in het vliegtuig terwijl de tweede helft van de wedstrijd nog maar net was begonnen.

Pijn
In tegenstelling tot vorige week was Zoet niet teleurgesteld over de keuze van zijn trainer om hem niet te laten spelen. ,,Jasper Cillessen is natuurlijk de onbetwiste nummer één. De manier waarop hij die penalty bijvoorbeeld over zijn doel kijkt, is ongelofelijk. Ik snap dat ik niet speelde. De reden dat ik alvast in het vliegtuig ben gaan zitten, is dat de wedstrijd pijn aan mijn ogen deed. Maar ja, dat kun je ook verwachten met Velthuis en Bergman in de basis.”

Coach Ronald Koeman begrijpt Zoets keuze. ,, Ik heb in de rust tegen alle wisselspelers gezegd dat ze binnen moesten blijven. Ik was bang dat de regisseur ze anders steeds in beeld zou brengen als ze bijna lagen te slapen. Dus dat Jeroen alvast is gaan boarden is volkomen logisch en zijn goed recht.”

Het toestel op Belfast International Airport, met Zoet aan boord. Foto: Iain Warde/openphoto.net

Zoet dinsdag in de basis
Komende dinsdag speelt Oranje nog tegen Estland. Volgens Koeman moet Zoet niet verbaasd zijn als hij in de basis start: ,,Waarschijnlijk laat ik hem als rechtsback starten en blijft Joël Veltman in de bus zitten.”

Deel dit artikel: