Reuzenpanda’s klagen Ouwehands Dierenpark aan na online zetten privébeelden

Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya hebben hun huisbaas Ouwehands Dierenpark aangeklaagd. Het dierenverblijf heeft videobeelden, waarop een intieme ontmoeting tussen het tweetal te zien is, openbaar gemaakt. Dat schoot bij de Chinese bezoekers in het verkeerde keelgat. Ouwehands heeft de bewuste beveiligingscamera inmiddels verwijderd.

,,Ze spelen met ons privé”, reageert een woedende Xing Ya. ,,Als gast mag je er toch van uitgaan dat je hier wat privacy hebt en dat niet de hele wereld te zien krijgt wat je in je slaaphok allemaal doet. Dat is niet gebeurd en dat is een grove schande. Ze kunnen deze week een dagvaarding verwachten.”

Bij de beesten af
Ook Ya’s partner, Wu Wen, is not amused. ,,Ik was me bewust van de camera, maar je rekent er natuurlijk nooit op dat die beelden gedeeld worden. Dit is natuurlijk in strijd met de AVG. Sterker nog: het is bij de beesten af. Wat mij betreft vertrekken we naar een andere plek. De Beekse Bergen of zo; daar lees ik goede recensies over op TripAdvisor.”

Ouwehands Dierenpark betuigt spijt voor het incident. ,,Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. We hebben de betreffende camera intussen verwijderd, zodat onze gewaardeerde gasten de privacy krijgen die ze verdienen.”

Deel dit artikel: