Revanche: Ajax-spelers belagen supporters na wedstrijd


Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo hebben de spelers en reserves van Ajax wraak genomen voor de busopwachting van afgelopen zondag. De voetballers bestormden de tribunes met daarop naar schatting tien aanwezigen en eisten tekst en uitleg voor de zwakke opkomstcijfers van dit seizoen.

Flinke duw
Vooral de zondag belaagde Hakim Ziyech revancheerde zich. De bijna vertrokken spelmaker intimideerde de toeschouwers door hard op de boarding te slaan en enkele supporters een flinke duw te verkopen. Maar ook de veelvuldig bekritiseerde Joël Veltman haalde zijn gram door een dreigende houding aan te nemen ten opzichte van de bange fans, en te vragen waarom ze zijn ploeg dit jaar zo weinig gesteund hebben. De angstige situatie duurde een half uurtje. Daarna kleedden de spelers zich om en konden de mensen – onder politiebewaking – de tribune verlaten.

De spelers waren donderdagavond duidelijk in de meerderheid. Beeld: Fox Sports

Laffe daad
Een duidelijk geschrokken fan – die anoniem wil blijven – sprak van een laffe daad. ,,Wij waren kansloos, want zij waren met veel meer. Wat, stond er op teletekst dat er vandaag ruim 52.000 fans op de tribune zaten? Dat kan, maar dan waren zij met 80.000 spelers.”

Goede zaken
Ondanks alle schermutselingen na afloop was er donderdagavond wel degelijk een lichtpuntje. Ajax won namelijk met 4-1 van VVV en liep daardoor twee punten in op PSV. De achterstand op de koploper bedraagt nu nog maar acht punten.