Robin van Persie jaar langer bij Feyenoord – kindervriend krijgt speciale rol

Robin van Persie is teruggekomen op zijn besluit om Feyenoord na dit seizoen te verlaten. De aanvaller annex kindervriend laat zich na de zomer in een mascottepak hijsen en gaat zich fulltime richten op het vermaken van kinderen.

Handelsmerk
Als aanvaller etaleert Van Persie bijna wekelijks zijn klasse, maar vooral vóór de wedstrijden van Feyenoord blinkt hij de laatste weken uit. Het gul uitdelen van high fives aan jonge kinderen is inmiddels zijn handelsmerk geworden. Zondag bezorgde hij een kleine Feyenoordfan zelfs de dag van zijn leven door hem op zijn schouders te nemen.

Kindervriend numero uno
Ook de acties van Van Persie buiten het veld en de speeltijd missen hun doel niet. Volgens de recentste peilingen van Maurice de Hond is de veteraanvaller momenteel de meest populaire kindervriend, op de voet gevolgd door Sinterklaas en Michael Jackson. ,,Duidelijk is dat Robin nog steeds over bijzondere gaven beschikt. We hebben hem gevraagd om na de zomer als mascotte aan de slag te gaan en gelukkig stemde hij in”, zei Feyenoorddirecteur Jan de Jong.

Robin van Persie is dit seizoen nog in voetbaltenue te bewonderen, maar kijkt al stiekem uit naar zijn nieuwe rol. ,,Ik kijk ernaar uit om na de zomervakantie kinderen een mooie dag te bezorgen. Waarom ik zo goed ben met kleintjes? Waarschijnlijk omdat ik zelf kinderen heb. En ik heb natuurlijk vaak met Wesley Sneijder gevoetbald.”

Deel dit artikel: