Robin van Persie per direct in dienst van KNVB – invalspits wordt grensrechter


Robin van Persie maakt een verrassende carrièremove. De kersverse reservespits van Feyenoord gaat zijn taken bij de Rotterdamse club combineren met het assisteren van de scheidsrechters.

8,6 kilometer warmlopen
Hoewel Van Persie (34) afgelopen week een fraai doelpunt maakte, is zijn bijdrage vooral beperkt tot het op en neer lopen langs de zijlijn. Gisteren, uit tegen Vitesse, overbrugde hij een afstand van 8,6 kilometer met warmlopen. Ter vergelijking: voor die afstand heeft Van Persies voorganger Michiel Kramer twee seizoenen nodig gehad. De afstand die Kramer op de trainingen liep, is daarbij opgeteld.

Robin van Persie in een kenmerkende pose. Beeld: twitter.com/nosvoetbal

Robin van Persie in een kenmerkende pose. Beeld: twitter.com/nosvoetbal

Voordeel van de twijfel
,,Als ik toch voortdurend langs de zijlijn moet rennen, kan ik net zo goed vlaggen”, vindt Van Persie. Dan hoeft de KNVB weer een grensrechter minder aan te wijzen. En ik kan Feyenoord af en toe het voordeel van de twijfel geven, door mijn vlag omlaag te houden als Jørgensen nét buitenspel loopt. Zo kan ik in de nadagen van mijn carrière toch nog iets betekenen voor Feyenoord.”

Van Persie verwacht geen verbaasde gezichten als hij met een vlag langs de zijlijn loopt. ,,In het amateurvoetbal is het heel gebruikelijk dat een club zelf een grensrechter regelt. En qua niveau doen er momenteel maar weinig amateurclubs voor Feyenoord onder.”