Rode Duivel Batshuayi aangeslagen door toedoen laffe kopschopper


België won donderdagavond weliswaar met 0-1 van Engeland; voor Michy Batshuayi kreeg de avond een bijzonder vervelend staartje. Direct na het enige doelpunt leefde een kopschopper zich uit op de 24-jarige spits.

Harde knal
,,Ik herinner me nog dat we kort na rust op 0-1 kwamen”, vertelt de zichtbaar aangeslagen voorhoedespeler. ,,Omdat ik ook 0-1 had gepoold, wilde ik de bal het stadion uit trappen, zodat Engeland niet meer kon aftrappen en het 0-1 zou blijven. Maar plots voelde ik een harde knal tegen mijn hoofd. Sindsdien weet ik bijna niets meer.”

Dronken Engelsen
Het slachtoffer werd na de aanval enige tijd verzorgd op het veld. De teamarts oordeelde dat Batshuayi de wedstrijd kon vervolgen, maar fit voelde hij zich allerminst. ,,Ik had geen idee meer waar ik was. Ik zag en hoorde luidruchtige en dronken Engelsen om me heen, dus ik dacht dat ik op Mallorca was. Pas later kwam het besef dat we van Engeland hadden gewonnen. Gelukkig wel met 0-1, dus dat is goed voor mijn pool.”

Door de overwinning sluiten de Belgen poule G af als nummer één. De kopsterke Batshuayi beseft daardoor dat hij veel geluk heeft gehad. ,,Ik hoorde na afloop dat er ook koplopers in de Belgische kleedkamer waren. Het had dus veel slechter kunnen aflopen.”