Roger Schmidt verricht loting: PSV speelt 3-4-3 tegen Ajax, Baumgartl in spits

PSV-trainer Roger Schmidt heeft bekendgemaakt met welke formatie hij vanmiddag Ajax wil verslaan. Loting wees uit dat zijn team in een 3-4-3-opstelling gaat spelen. Keeper Mvogo debuteert op zijn favoriete plek, centraal op het middenveld. Verder bepaalde het lot dat Timo Baumgartl in de punt van de aanval staat. Mario Götze staat achterin.

De afgelopen weken werd er driftig gespeculeerd over de wijze waarop Schmidt tot zijn fantasie-opstellingen kwam. Daarom gaf de Duitser zondagochtend zelf maar openheid van zaken. ,,De formatie en opstelling bepaald ik aan de hand van loting. Waarom? Omdat het op dit niveau niet zo veel verschil maakt hoe en met wie ik speel. Dat het publiek daar weinig begrip voor heeft, boeit me weinig tot niets. Zij komen ook niet naar het stadion, dus ze hebben geen recht van spreken.”

Schmidt verrichtte zondagochtend de loting. Beeld: Veronica Inside

Wereldkampioen

De meest opvallende uitkomsten van de loting zijn dat keeper Yvon Mvogo centraal op het middenveld speelt. Schmidt: ,,Dat is toevallig zijn favoriete plek. Er wordt vaak gezegd dat hij een keeper is, maar dat is onzin. Timo Baumgartl moet voor de goals zorgen. Hij is een garantie voor doelpunten, vandaag hopelijk ook in ons voordeel. Götze speelt centraal achterin. Hij is overigens ooit wereldkampioen geworden, dat mag je best opschrijven.”

Publiekslieveling Mohamed Ihattaren blijft op de bank. Schmidt: ,,Mo is op dit moment niet met de wedstrijd bezig. Hij is te veel gefocust op de finale van Wie is de Mo, een spelshow waarbij één deelnemer veel onrust veroorzaakt.”

Opstelling PSV: Sangaré; Unnerstall, Götze, Malen; Zenden, Mvogo, Dumfries, Max; Van der Gouw, Baumgartl, Willy van de Kerkhof.

Deel dit artikel: