Royston Drenthe maakt sterk statement: ‘Ik ga niet naar WK in Qatar’

Royston Drenthe is helemaal klaar met de zweem van corruptie die om het WK van 2022 in Qatar hangt. De voetballer annex rapper heeft dan ook aangekondigd dat hij op dat toernooi niet in actie zal komen, en hoopt dat meer grote voetballers zijn voorbeeld volgen.

Te warm
,,Iemand moet het goede voorbeeld geven en laat ik dat dan maar weer zijn”, aldus Drenthe. ,,Ik heb goede redenen om niet te gaan. Allereerst de werkomstandigheden van de stadionbouwers. Maar het is natuurlijk ook belachelijk dat het WK aan een land als Qatar is toegewezen. Ik bedoel: kijk eens hoe warm het nu in Nederland is. In Qatar is het nog een paar graden warmer en dat zijn geen temperaturen om te voetballen. Ik weet niet wat de rest doet, maar ik ga er over drie jaar niet heen.”

Een enorme klap voor de voetbalfan: Royston Drenthe blijft in 2022 thuis. Foto: Wikimedia CC/Ultraslansi

Mailtje naar Koeman
Drenthe maakte zijn besluit in een appje aan bondscoach Ronald Koeman bekend. ,,Ik kreeg al snel een bericht terug. Ronald schreef het jammer te vinden dat ik er niet bij ben en op zoek te gaan naar een vervanger. Dat zal niet meevallen, maar gelukkig heeft hij nog drie jaar de tijd om iemand op te leiden of te vragen zich te laten naturaliseren tot Nederlander.”

De Rotterdammer verwacht dat meer grote voetballers zijn voorbeeld volgen. ,,Vaak zie je dat als één kalf over de dam is, de rest de put dempt. Ik hoop nu dat de sneeuwbal aan het rollen gaat en dat jongens als Messi, Ronaldo, Griezmann en Van Peppen allemaal zeggen: ga weg met je corrupte toernooi; ik boycot de hele boel. Op een gegeven moment móét de FIFA dan wel besluiten om het toernooi aan een ander land toe te kennen. Welk land mijn voorkeur heeft? Mij maakt het niet uit, als ze er maar een niggerkapper hebben, je weet toch.”

Geen club
Op dit moment zit de begenadigde back zonder club – niet ideaal, met het oog op het EK van 2020. Toch maakt Drenthe zich daar geen zorgen om: ,,Ik wacht nog altijd op een telefoontje van een club waar ik me in de kijker kan spelen, zoals Real Madrid of Juventus. En als dat telefoontje niet komt, dan boycot ik het EK van volgend jaar ook gewoon. Dan ben ik alvast goed voorbereid voor 2022.”

Deel dit artikel: