Rust tijdens ADO – Ajax verlengd; KNVB vindt kwartier te kort

Mocht je morgen van plan zijn om de wedstrijd ADO Den Haag tegen Ajax te bezoeken, trek daar dan maar gerust wat langer voor uit. De twee speelhelften worden namelijk gescheiden door een rustpauze die niet een kwartier, maar liefst twee uur duurt. De KNVB hoopt dat Ajax daardoor uitgerust aan de tweede helft kan beginnen.

Oververmoeidheid
Ajax beleeft momenteel een zeer hectische periode. De komende weken kruisen de godenzonen de spreekwoordelijke degens met gerespecteerde tegenstanders als ADO Den Haag, PEC Zwolle en Real Madrid. Ook wacht Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. Het gevaar van oververmoeidheid ligt nadrukkelijk op de loer. terwijl de nationale hoop op Ajax is gevestigd.

Om vermoeidheidsverschijnselen te voorkomen, trainde Ajax deze week alleen rustig. Foto: Wikimedia CC/Femke Kruize

Accu opladen
Ook de KNVB maakt zich grote zorgen, laat de bond via een woordvoerder weten. ,,Het programma is zéér zwaar. We zijn daar ongerust om. Om de spelers toch wat rust te geven, zal de rust van de wedstrijd tegen ADO Den Haag zondag twee uur duren. Het geeft de spelers de tijd om de accu op te laden, zodat ze enigszins fit aan de tweede helft kunnen starten.”

Ajax is de KNVB dankbaar voor de beslissing, die geheel in het belang van het vaderlandse voetbal is genomen.  Zo ook middenvelder Lasse Schöne. ,,Om oververmoeidheid geen kans te geven, heb ik de afgelopen maanden mijn rust gepakt op de momenten dat we balverlies leden. Nu we tijdens de wedstrijd twee uur rust krijgen, kan ik wat meer geven en soms zelfs in looppas over het veld bewegen”, zei de dankbare Deen.

Beetje moe
Maar niet overal heerst tevredenheid. Titelconcurrent PSV is furieus en liet weten in beroep te gaan tegen deze vorm van competitievervalsing, zoals de club het noemt. Zelfs Romario, die volgend weekend naar Eindhoven komt om carnaval te vieren en te slapen, mengde zich in de discussie. Hij schreef op Twitter een ‘beetje moe’ te worden van de hele discussie.

Het KNVB-besluit heeft Helmond Sport, de arme hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, daarentegen op een idee gebracht. ,,We hebben de bond gevraagd of we tot het einde van het seizoen rust kunnen krijgen, zodat we dit seizoen snel kunnen afsluiten”, aldus clubdirecteur Leon Vlemmings.

Deel dit artikel: