Rutte bekent: ‘Mijn kennis haal ik van Facebook’

In deze cruciale weken heeft zich een sterk team van experts gevormd om Mark Rutte – alleen zo kan hij de juiste beslissingen nemen in belang van de nationale volksgezondheid. Maar wie zijn die experts nu precies? De premier geeft voor één keer openheid.

Facebook

,,Veel mensen denken dat ik dagelijks met artsen, virologen en huisartsen om tafel zit”, zegt Rutte. ,,Dat is niet waar. Ik haal mijn kennis van Facebook. Daar barst het van de experts die exact weten welke stappen genomen moeten worden. Het zou dom zijn om hun adviezen niet op te volgen en te vertrouwen op de mensen van bijvoorbeeld het RIVM, die ervoor gestudeerd hebben.

Lockdown

De minister-president zegt dagelijks vele uren rond te brengen op het platform, op zoek naar de beste methoden. ,,Mij valt het op dat de mensen die daar reageren overal verstand van hebben. Volgens Elsie, die actief is op de hogeropgeleidenpagina Tips & Weetjes, is deze situatie een wraakactie van moeder natuur. En is de volgende actie een lockdown. Dat advies heb ik overgenomen; dat ik afgelopen week een lockdown heb aangekondigd als de volgende maatregel, komt door haar. Een andere reageerder, José, noemt Nederlanders eigenwijs. Ook die informatie neem ik vanzelfsprekend mee in mijn besluitvorming.”

Rutte heeft er goede hoop op dat er vroeger of later wordt afgerekend met het coronavirus. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we, dankzij de experts op Facebook, in staat zijn de juiste strategie te kiezen. Om de fameuze woorden van kenner Henny Huisman nog maar eens aan te halen: ‘Coronavirus, weg met dat virus!’

Deel dit artikel: