Ruud van Nistelrooij maakt rentree als voetballer vanwege blessure Luuk de Jong

Hij is half de veertig, maar dat weerhoudt Ruud van Nistelrooij er niet van om toch de voetbalschoenen weer aan te trekken. De PSV-coach zal de geblesseerde Luuk de Jong de komende weken vervangen en kan niet wachten om zijn rentree te maken.

Van Nistelrooij trainde vrijdagochtend met zijn selectie op De Herdgang en deed volop mee met alle afwerkoefeningen, het partijspel en de afsluitende koffietafel. En dat terwijl de coach al 46 is. ,,Nood breekt wet”, zei hij achteraf. ,,Ik ben inderdaad niet meer de jongste, maar ik heb de wedstrijd tegen de Rangers nog eens rustig bekeken en ik durf te beweren dat ik nog makkelijk op dit niveau mee kan. Balletje breed, balletje terug en af en toe een sprintje: dat lukt nog prima. Ik wil niet te veel verklappen, maar de kans is groot dat ik zondagmiddag tegen Excelsior in de basis sta.”

Ruud van Nistelrooij besloot vrijdagmorgen mee te trainen op de besloten training. Foto: Bas Dijkhof

Twijfelgeval

De speler/trainer rekent erop dat Cody Gakpo ook zal spelen, zei hij desgevraagd. ,,Ik vrees voor hem dat scouts van Manchester United de wedstrijd ook hebben bekeken, dus een bod uit Engeland zal er wel niet meer komen. Joey Veerman is nog een twijfelgeval. Hij was al ernstig ontdaan door de oneerlijke gebeurtenissen woensdagavond, en nu komt de breuk van zijn plaatsgenoten Nick en Simon er ook nog bij. Het is even afwachten hoe hij dit een plekje geeft. En ook of ik hem nog een plekje geef, na zijn spel van woensdag.”

Qatar

Van Nistelrooij sluit niet uit dat hij het seizoen afmaakt binnen de lijnen. ,,Als ik fit blijf en ik blijk het scoren nog niet verleerd te zijn, blijf ik misschien wel gewoon voetballen. Ik had sowieso nooit de wens om nu al trainer van PSV te worden, dus dat zou mooi uitkomen. Of ik WK-deelname al uit mijn hoofd heb gezet? Daar ben ik nog niet zo mee bezig, maar het zou natuurlijk wel prachtig zijn. Schitteren in Qatar is toch wel de jongensdroom van elke voetballer, maar vooralsnog hebben we het druk zat met onze eigen kater.”

Deel dit artikel: