Wie bedenkt zoiets?


Als keeper van Stiphout Vooruit 4 had ik op zondagochtenden vaak niet heel veel te doen. Dat kwam deels door de betrouwbaarheid van onze achterhoede, maar ook door de kwaliteit van de aanvallers van tegenstanders als Boerdonk 4 of Someren 14. Om mijn tijd toch nuttig te besteden, schreef ik in gedachten alvast wedstrijdverslagen, om die vervolgens uit te tikken en trouw te publiceren. Eerst via Hyves; later op een heuse eigen website, getiteld ‘Er mag gezongen worden’ (een naam die verwijst naar een zin die regelmatig in mijn Facebook-tijdlijn opduikt als een niet nader te noemen betaaldvoetbalclub uit Amsterdam punten – of een landstitel – heeft laten liggen).

Na een aantal jaren was er wel genoeg geschreven over het leven in de reserve zesde klasse van het district Zuid II, vond ik. Gelukkig was er een oplossing, want niet alleen op de weinig egale bijvelden in het zuidoosten van Brabant wordt er gevoetbald. Over de hele sportwereld zijn er zaken die het verdienen te worden uitgelicht. Daarom is er deze site in haar huidige vorm, met een wat minder serieuze benadering van voetbal, andere sporten en soms heel andere onderwerpen.

Hoewel de meeste verhalen op deze site met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn verzonnen, kan het best eens zo zijn dat er zaken in staan die op waarheid zijn berust. De verhalen op dit blog zijn in geen geval beledigend, denigrerend of kwetsend bedoeld. Tenzij iemand er nadrukkelijk om vraagt.

Wil je in contact komen met de schrijver? Stuur dan even een mailtje naar info@ermaggezongenworden.nl en wie weet beantwoord ik ‘m.

Tot slot: als je helemaal tot hier bent gekomen, ben je misschien ook geïnteresseerd in dit artikel op ED.nl over deze website.