Samsunspor rouwt om vertrek clubicoon Ihattaren

Samsunspor is in rouw om het plotselinge vertrek van Mohammed Ihattaren. Mister Samsunspor, zoals de vlugge aanvaller ook genoemd wordt, maakte donderdag bekend de club te verlaten. Snel na het nieuws kwamen tienduizenden fans bijeen bij het Samsun 19 mei Stadion om hun verdriet te delen.

Ihattaren mag ondanks zijn nog jonge leeftijd met recht een clubicoon worden genoemd. De aanvaller leidde Samsunspor de afgelopen seizoenen keer op keer naar grote successen in de Turkse Süper Lig. Vorig jaar was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor driekwart van de doelpuntenproductie, merchandiseverkoop en kantineomzet. De ex-PSV’er wordt dan ook al regelmatig getipt als toekomstige Gouden Bal-winnaar.

Donderslag bij heldere hemel

Het vertrek van het kind van de club komt als een donderslag bij heldere hemel, vertelt voorzitter Yüksel Yıldırım geëmotioneerd. ,,Niemand is groter dan de club, maar voor Mo maak ik een uitzondering. Hij ís Samsunspor; wees ons de weg in tijden van duisternis. Met Mohammed in ons midden kreeg Samsunspor weer kleur op de wangen. Het feit dat we al vijf jaar ongeslagen zijn in Champions League-verband, zegt wat dat betreft genoeg.”
Yıldırım vervolgt: ,,Het is verschrikkelijk dat Mohammed onze club verlaat, na al die tijd. Uit respect voor hem zal niemand in de toekomst nog met zijn rugnummer 38 spelen. Zijn shirt krijgt een plekje hoog in de nok van het stadion. En hij krijgt een seizoenskaart voor het leven, inclusief twee consumptiebonnen per wedstrijd. Zo gaan we hier met onze helden om.”

Ihattaren wordt uitgezwaaid door rouwende fans. Beeld: Twitter/Fabrizio Romano

Bedevaartsoord

Het stadion van Samsunspor heeft intussen veel weg van een bedevaartsoord. Nadat Ihattarens vertrekt werd bekendgemaakt, kwamen vele tienduizenden aanhangers naar het stadion om steun te zoeken bij elkaar. Mo, tüm ödüller için teşekkürler (Mo, bedankt voor alle trofeeën) klonk het in koor, op de melodie van Ik kom eraan van Dries Roelvink. Veel fans hielden het niet droog en zochten steun hogerop.

Ihattaren zelf reageerde kort op zijn vertrek. ,,Ik wil op mijn hoogtepunt stoppen bij deze club en ik heb hier het hoogste bereikt.” Over zijn toekomst deelde hij niks mee. Kenners gaan ervan uit dat Ihattaren deze of volgende week bij FC Barcelona of Manchester City wordt gepresenteerd.

Deel dit artikel: