SBS6 ontslaat ‘oppervlakkige’ Piet Paulusma: ‘Hij praat alleen maar over het weer’

SBS6 heeft besloten om Piet Paulusma op straat te zetten. De zender verwijt de Fries een gebrek aan diepgang. Ook declareert hij te veel reiskosten.

Oppervlakkig
,,Piet is een aardige vent, maar hij is nogal oppervlakkig. Iedere dag kletst hij ons de oren van onze kop en altijd gaat het over hetzelfde onderwerp: het weer. Dat zijn we beu. SBS6 trekt vooral een hoogopgeleid publiek met een brede algemene kennis en interesse. Die mensen kun je niet blijven boeien met eendimensionaal geneuzel over bijzaken”, zo licht de zenderdirectie het besluit toe.

Piet Paulusma op locatie. Beeld: YouTube/Omroep Fryslan

Hoge declaraties
Daarnaast is de zender niet te spreken over de onkostendeclaraties die Paulusma maandelijks indient. ,,Hij reist het hele land door om zijn voorspellingen, die overigens weinig betrouwbaar zijn, voor te lezen. Het is leuk dat hij graag met zijn regenpak voor een vuurtoren op Texel of op een brug in Makkum gaat staan, maar hij kan het weerbericht natuurlijk ook gewoon in de studio voorlezen. Zijn reiskosten staan niet meer in verhouding tot de kwaliteit van zijn werk. Daarom hebben we besloten de stekker eruit te trekken.”

Ondanks het sombere nieuws blijft Paulusma optimistisch: ,,Ik zag de bui natuurlijk al een beetje hangen. Na regen komt gelukkig zonneschijn. Zelfs als ik het voorspel.”

Deel dit artikel: