Scheidsrechter Bas Nijhuis laat PSV en Feyenoord zondag figureren in eigen onemanshow

Een bijzonder gebaar: arbiter Bas Nijhuis laat de spelers van PSV en Feyenoord zondag opdraven voor een speciale editie van de Bas Nijhuis Show. De entertainer wil de figuranten, die al lange tijd zonder publiek spelen, zo een hart onder de riem steken.

Nijhuis zou zondagmiddag helemaal alleen in het Philips Stadion staan voor een nieuwe aflevering van de Bas Nijhuis Show, live te zien op ESPN. Hij licht zelf een tipje van de sluier: “In mijn nieuwe show probeer ik het idee van totale dominantie over te brengen op de kijker. Geen concessies, maar keihard leiderschap. Dat gevoel beeld ik uit door theatraal over het veld te bewegen, tegenstanders vermanend toe te spreken en als alleenheerser het ritme van de middag te bepalen.”

Figuranten

Maar voor één keer laat Nijhuis figuranten toe. ,,De voetballers van PSV en Feyenoord mogen zondag een bijrol spelen. Wel onder strenge voorwaarden, natuurlijk. Het is de bedoeling dat ze in mijn schaduw bewegen, niet met mij in discussie gaan en niet proberen om uit te blinken, want het blijft mijn show. Gezien de recente vorm van beide teams ben ik daar trouwens niet zo bang voor.”

Bas Nijhuis, al even niet meer geknipt, staat zondag niet alleen op de mat. Foto: Tacinte, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Opkikkertje

,,Dit alles sta ik toe”, vervolgt Nijhuis, ,,als opkikkertje voor de spelers. Ze spelen al zo lang in lege stadions. Ik denk dat ze het wel een eer vinden om anderhalf uur in mijn inspirerende aanwezigheid te mogen verblijven.”

Sinds bekend is dat Bas Nijhuis zondag in Eindhoven optreedt, heeft PSV talloze aanvragen gekregen van mensen die toch hopen hun idool live te mogen zien. ,,Die verzoeken kunnen we helaas niet honoreren”, laat de club weten. ,,Er mag nog steeds niemand op de tribune plaatsnemen, met uitzondering van onze trainer na zijn verwachte rode kaart in de vierde minuut.”

Deel dit artikel: