Schietpartij overschaduwt biatlon in Pyeonchang – omstanders komen met schrik vrij


De schrik zat er flink in tijdens het onderdeel biatlon, maandag in Pyeonchang. De olympische langlaufwedstrijd was een half uur onderweg toen een deelnemer plotseling een geweer pakte en wild om zich heen schoot. Gelukkig raakte niemand gewond.

Geweer
Het drama was live te zien op de televisie. Te zien is dat de Amerikaanse langlaufer Jeremy Dubois in de derde ronde ineens een geweer van zijn rug haalde en het vuur opende. Door kordaat ingrijpen van de beveiliging raakte niemand gewond, wat een wonder mag heten. De organisatie besloot niettemin om het evenement af te gelasten en de omgeving te evacueren.

De dader in beeld. Foto: Wikimedia Commons

Trump: schande
Donald Trump reageerde vol afschuw over de laffe daad van zijn landgenoot. ,,Blijkbaar kan in Zuid-Korea iedereen die dat wil met een wapen rondlopen en dat is een schande. Hulde aan de dappere beveiligers”, twitterde de Amerikaanse president in kapitalen.

Het incident op de langlaufloipe is al het tweede incident tijdens deze nog jonge Winterspelen. Zondag staakte de organisatie de curlingvoorronde omdat activisten met een bezem de ijsbaan bestormden.