Schikkingsvoorstel: drie wedstrijden schorsing en tbs voor Michiel Kramer


De aanklager van de KNVB heeft Michiel Kramer een mild schikkingsvoorstel gedaan. Als de Feyenoorder dat accepteert, is hij drie wedstrijden geschorst en krijgt hij een tbs-maatregel opgelegd.

Schoppende beweging
Aanleiding is een vermeende schoppende beweging naar het hoofd van Ajax-keeper André Onana, tijdens de Klassieker van zondag. ,,Ondanks dat het dubieuze gedrag van de heer Kramer de laatste tijd al vaker onderwerp van discussie is geweest, is er geen verbetering zichtbaar. Daarom gaan we evan uit dat hij ontoerekeningsvatbaar is, en lijkt het ons tijd voor een andere maatregel”, aldus de aanklager.

De veelbesproken actie van Kramer.

De veelbesproken actie van Kramer.

Geen dwangverpleging
Feyenoord heeft tot dinsdagmiddag de tijd om te reageren op het voorstel. Gezien de mildheid van de sanctie – dwangverpleging is vooralsnog niet aan de orde – is het waarschijnlijk dat de Rotterdamse club het voorstel accepteert.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft de beelden van de bewuste actie nog niet gezien, maar neemt het voorzichtig op voor zijn reservespits: ,,Michiel Kramer die een beweging maakt? Ik kan het me nauwelijks voorstellen.”