Schokkend: badlaken van Nederlandse toerist gestolen tijdens vakantie


De vakantie van Oscar Bijnen is volledig in het water gevallen. Al op de tweede dag van de vakantie van de 45-jarige koerier uit Helmond werd zijn badlaken, dat op een ligbed bij een zwembad in Salou lag, ontvreemd door twee onverlaten. Het delen van de beelden op Facebook heeft vooralsnog niks opgeleverd.

Dikke Duitsers 
Vanochtend om zeven uur stond Bijnen op. Vervolgens haastte hij zich de trap af en ging hij naar het hotelzwembad, om daar zijn badlaken op een ligbedje te plaatsen. ,,Dat doe ik altijd op vakantie ga. Voordat je het weet zijn alle stoelen bezet door dikke Duitsers”, aldus de slanke Helmonder.

Oscar Bijnen (links) in betere tijden.

Buffet
Na het plaatsen van zijn badlaken deed Bijnen zich te goed aan het uitgebreide buffet. ,,Ik heb een all-inclusive-vakantie geboekt en die kosten, bijna driehonderd euro voor een tiendaags verblijf, moet ik er natuurlijk wel uit halen. Ik heb dan ook drie keer mijn bord volgeschept. Of dat niet slecht voor de lijn is? Welnee, want ik heb nog niet de helft opgegeten.”

Verdwenen
Toen Bijnen rond drie uur ’s middags zijn zorgvuldig geclaimde bedje wilde betreden, kreeg hij de schrik van zijn leven. Zijn Xenos-handdoek was namelijk verdwenen. ,,Ik ben naar de manager gegaan en heb de bewakingsbeelden opgeëist. Daarop is duidelijk te zien dat een man, geholpen door een handlanger, mijn badlaken weghaalt. De dader heeft een buitenlands uiterlijk, maar dat geldt voor wel voor mensen in een nog nauwelijks door toeristen ontdekte plaats als Salou.”

Een still uit de bewakingsvideo, waarop de lafhartige dieven aan het werk zijn.

Hartverwarmend
De getroffen Bijnen heeft de beelden inmiddels op bewakingsvideo- en advertentienetwerk Facebook gezet. De video is al vele honderden keren gedeeld. ,,Het heeft nog niet tot de oplossing van dit misdrijf geleid, maar alle steun is natuurlijk wel hartverwarmend. Veel mensen plaatsen boos kijkende emoji’s of teksten als ‘Die hufters moeten gvd van je spullen afblijven!!!’. Dat verzacht de pijn natuurlijk enorm”, verklaart de zichtbaar ontroerde vakantieganger telefonisch.

Nieuw badlaken
Bij een lokale souvenirshop heeft Bijnen intussen een nieuw badlaken gekocht. Delinquenten die het daarop gemunt hebben, moeten volgens de Brabander van goeden huize komen: ,,Als dieven dat laken willen stelen, moeten ze eerst met mij afrekenen, want ik blijf er de rest van mijn vakantie op liggen. Dan kunnen er ook geen dikke Duitsers op mijn bedje gaan liggen.”