Schokkend besluit Trump: Amerika verlaat Europese Unie


Amerika stapt uit de Europese Unie. Dat heeft Donald Trump donderdagavond bekendgemaakt. De Amerikaanse president is het onder meer zat om compleet te worden genegeerd door de overige EU-landen.

Buitenbeentje
Trump zei nooit voorstander te zijn geweest van het lidmaatschap van de EU. ,,We krijgen er veel te weinig voor terug. Aan typisch Europese aangelegenheden, zoals het Eurovisie Songfestival of de kwalificatie voor het EK Football, mogen we niet eens meedoen. Ik heb de indruk dat ze ons liever kwijt dan rijk zijn. Amerika was duidelijk het buitenbeentje van de EU.”

Het is voorbij: Amerika stapt uit de EU. Foto: Consilium

Op eigen benen
De kundige republikein denkt dat de Amerikanen klaar om op eigen benen te staan. ,,Op sommige plaatsen in Amerika hebben ze al afscheid genomen van de EU. Ik wilde eerder deze week in een restaurant in New York met euro’s betalen, maar die werden daar al niet meer geaccepteerd. De komende weken en maanden zal dat op steeds meer plaatsen het geval zijn. Ik roep mijn landgenoten dan ook op om hun euro’s zo snel mogelijk op te maken.”

High
Tot slot van zijn aankondiging noemde Trump dat er ook wel een verschil is tussen Amerika en andere EU-leden, zoals Nederland. ,,Ze zijn daar veel te tolerant en softdrugs zijn daar gewoon toegestaan. Zoiets is in ons land niet denkbaar. Om in hogere sferen te raken en domme dingen te doen, heb ik echt geen bezoek aan de covfefeshop nodig.”