Schokkend: man (67) betrapt tijdens kijken vrouwenvoetbalwedstrijd


Een 67-jarige man uit Helmond is ernstig in de problemen geraakt. Hij werd zaterdagavond rond 21.30 uur door zijn beste vriend betrapt toen hij naar een vrouwenvoetbalwedstrijd zat te kijken. Zelf ontkent hij in alle toonaarden, maar de vriendschap lijkt aardig bekoeld.

Geschokt
Guus van Oorschot, de boezemvriend van de verdachte, deed de pijnlijke ontdekking. ,,Frans en ik zaten gezellig wat te praten op de bank. Ik ging even buiten roken en Frans bleef in de woonkamer. Maar toen ik terug kwam, zag ik hem ineens naar Frankrijk – Oostenrijk kijken. Ik wist niet wat ik zag en ben geschokt naar huis gegaan.”

Technische problemen
Van Stiphout ontkent resoluut dat hij de wedstrijd aan het volgen was. ,,Ik was gewoon wat aan het zappen. Net toen Frankrijk tegen Oostenrijk op mijn scherm was, weigerde de afstandsbediening dienst. Ik wilde opstaan om de tv met de hand uit te zetten, maar toen kwam Guus alweer binnen; het ging allemaal erg vlug. Alles is veroorzaakt door technische problemen. Net zoals de meeste voetballende vrouwen die kennen.”

Frans van Stiphout op archiefbeeld.

Uit elkaar gegroeid
Eenmaal thuis aangekomen belde Van Oorschot 112. ,,Ik ken Frans al tientallen jaren en weet dat hij een groot voetballiefhebber is. Maar dat hij daaronder ook vrouwenvoetbal verstaat, had ik nooit achter hem gezocht. Dat hij daar graag naar kijkt moet hij zelf weten, maar dan vraag ik me af of we niet uit elkaar gegroeid zijn.”

Niet lang na het verontrustende telefoontje arriveerde de ambulance bij Van Stiphouts woning. Hij is een nachtje ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis in Helmond. Naar verwachting mag hij begin komende week naar huis om daar verder te revalideren. Van Stiphout, telefonisch: ,,Ik heb het advies gekregen veel te slapen. Dat lukt hopelijk wel. En anders kijk ik gewoon nog even naar een vrouwenvoetbalwedstrijd.”