Schokkende foto: Dries Mertens minstens tien kilo aangekomen na EK


Na de uitschakeling van België op het EK heeft Dries Mertens het er goed van genomen. De Rode Duivel postte maandagmorgen een foto op Facebook waarop hij poseert met het shirt van zijn club, Napoli. Hij lijkt echter minstens tien kilo aangekomen in amper een week tijd en oogt bovendien een stuk ouder.

Afgetraind en fit
Op het EK maakte de voormalig PSV’er nog een afgetrainde indruk. Hij was gretig en daarnaast oogde hij dikwijls fitter dan zijn tegenstanders. Daarbij moet wel worden vermeld dat die al een minuut of tachtig in de benen hadden op het moment dat Mertens het veld mocht betreden.

Dries Mertens tijdens (links) en na het EK.

Dries Mertens tijdens (links) en na het EK.

Tien kilo zwaarder
De foto die Mertens online zette, doet vermoeden dat hij het na de uitschakeling van België niet zo nauw heeft genomen met zijn topsportersdieet. Alleen al in zijn gezicht lijkt de aanvallende middenvelder minstens tien kilo zwaarder te zijn en bovendien lijkt de 29-jarige speler wel 25 jaar ouder geworden sinds de teleurstellende uitschakeling. Verder valt op dat Mertens een ring draagt en dat zijn huiskamer Argentijnse elementen bevat. Het enige dat niet is veranderd, is zijn stoere driedagenbaardje.

De voetballer had kennelijk weinig zin om interviews te geven over zijn fysieke gesteldheid. Toen tabloidjournalisten zijn huis naderden, werden ze door Mertens beschoten met een jachtgeweer.