Sebastian Vettel vindt diskwalificatie Sagan terecht: ‘Schandalige actie’


Peter Sagan heeft zich niet populair gemaakt door in de finale van de etappe van dinsdag een elleboogstoot uit te delen aan Mark Cavendish. Bekendheden uit de hele wereld geven de Slowaakse renner er flink van langs. Zelfs de normaal zo zwijgzame Formule 1-coureur Sebastian Vettel steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij noemt het schandalig dat Sagan een Brit van de weg probeerde te rijden.

Schandalige actie
,,Zoiets doe je niet, of je nu wielrenner of racecoureur bent. Het zijn beide gemotoriseerde sporten en een ongeluk is zo gebeurd. Het was een schandalige actie, wat Sagan bij Cavendish deed”, aldus een boze Vettel.

Peter Sagan doet een geslaagde Lee Towers-imitatie. Het levert hem echter (nog) geen oeuvreprijs op.

Beheersen
De Ferrari-rijder vervolgt: ,,Ik kan me best voorstellen dat Sagan geïrriteerd was omdat een Brit hem in de weg reed. Ik heb daar ook weleens last van, maar juist dan is het de kunst om je te kunnen beheersen. Door aan te sturen op een crash heeft hij voor mij laten zien geen echte winnaar te zijn.”

Ook Vettel windt zich weleens op over hinderlijke Britten, maar weet zich dan wél te beheersen.

Diskwalificatie terecht
Vettel vindt dan ook dat de diskwalificatie een terechte sanctie is. ,,Topsporters hebben een voorbeeldfunctie. Stel je voor dat ik tijdens een race ineens zou besluiten om een collega van de weg te drukken. Dan zou het einde zoek zijn.”