Seizoenskaarthouders Ajax verlengen massaal: ‘Voor ons is er weinig veranderd’

De trouwe fans van Ajax kunnen dit seizoen niet meer naar het stadion, maar ze tonen zich van hun meest loyale kant. Nagenoeg alle seizoenskaarthouders hebben hun kaart al met een jaar verlengd. De meesten reageren gelaten op het afblazen van het seizoen, omdat ze toch al nooit in het stadion zaten.

Supporter Mark Westerveer heeft naar eigen zeggen al meer dan tien jaar een seizoenskaart voor vak 410. ,,Helaas ben ik niet in de gelegenheid om vaak te gaan, al ben ik in 2011-2012 een keer geweest. Ik heb een eigen zaak, veel verjaardagen in het weekend en ben de laatste jaren ook regelmatig verkouden geweest. Het maakt me dus niet zo veel uit of er dit seizoen nog gevoetbald wordt en dat geldt volgens mij voor meer vakgenoten. Voor ons is er weinig veranderd.”

 

null

null

Trouw
Ook medesupporter Barrie Wijnen blijft zijn cluppie nog een jaar langer trouw. ,,Ik doe het omdat ik mijn club graag steun en omdat ik op verjaardagen wil kunnen zeggen dat ik een seizoenskaart heb, op tijden dat het goed gaat met Ajax. Niet om wedstrijden te bezoeken. Als ik voetbal wil zien, neem ik wel een abonnement op Fox Sports.”

Niet alleen Ajacieden zijn overigens bijzonder honkvast. ,,Ook veel PSV-seizoenskaarthouders hebben hun kaart al verlengd”, vertelt een salesmedewerker van de Eindhovense club. ,,De meeste fans die ik spreek zijn zelfs opgelucht dat het seizoen niet meer hervat wordt.”

Deel dit artikel: