Sepp Blatter wederom winnaar FIFA WK-pool


ZURICH – Voor de vijfde keer op rij heeft FIFA-baas Sepp Blatter de WK-pool van zijn organisatie gewonnen. De sympathieke Zwitser, die sinds 1998 aan het hoofd van de wereldwijde voetbal-associatie staat, behaalde de maximale score van 750 punten en daarmee was Blatter veel te sterk voor zijn collega’s.

Dat het toernooi nog moet beginnen, is volgens poolorganisator en FIFA-secretaris Jérôme Valcke bijzaak. ,,Dat is slechts een formaliteit”, zegt hij. ,,Sepp heeft op zijn poolformulier ingevuld dat Argentinië wereldkampioen wordt door in de finale met 2-1 van Brazilië te winnen. Ook heeft hij voorspeld dat Michael van Praag de eerste supporter is die een stadionverbod krijgt. Reken er dus maar op dat dat gebeurt”, hint de Franse loopjongen, die zelf tweede werd in de pool met 73 punten.

Valcke (in balbezit) en Blatter tijdens de prijsuitreiking.

Valcke (in balbezit) en Blatter tijdens de prijsuitreiking.

Het is niet nieuw dat de overal geliefde voorzitter de FIFA-pool wint, maar het is wél ongebruikelijk dat de uitslag al vóór de openingswedstrijd wordt bekendgemaakt. Blatter: ,,Wij, als FIFA, hebben transparantie en integriteit sinds vorige week hoog in het vaandel staan. Geheimzinnigheid past niet bij ons, ook niet als het om iets relatief onbelangrijks als een voetbalpool gaat. Het laatste wat we willen is dat we in verband worden gebracht met corruptie.”

Sepp Blatter nadat bekend is dat hij de FIFA-pool heeft gewonnen.

Sepp Blatter nadat bekend is dat hij de FIFA-pool heeft gewonnen.

Door de FIFA WK 2014-pool op zijn naam te schrijven, heeft Blatter recht op een zakje steekpenningen met een waarde van honderdveertig euro. De preses weet al wat hij met de opbrengst gaat doen. ,,Het is goed gebruik dat de winnaar trakteert op apfelstrudel. Het restant stop ik in de prijzenpot van de WK-pool van 2018. Dan heb ik over vier jaar een mooi extra zakcentje als ik met pensioen ga.”