Sergio Ramos stort ter aarde tijdens huldiging – WK in gevaar voor Spaanse verdediger


Het is nog onzeker of Sergio Ramos naar het WK voetbal kan. De Spaanse centrale verdediger ging zondagavond in Madrid naar de grond toen teamgenoot Cristiano Ronaldo hem de beker overhandigde.

Op videobeelden is te zien dat Ronaldo de zaterdag gewonnen Champions League-cup omhoog houdt. Nadat hij zichzelf een aantal minuten bewonderde in de spiegelende bokaal, gaf hij de beker door aan aanvoerder Ramos.

Kermend naar de grond
En toen ging het mis. De populaire verdediger ging luid kermend naar de grond en rolde een aantal metrohaltes door om de ernst van zijn blessure te benadrukken. Vervolgens vroeg Ramos, eenmaal tot stilstand gekomen, een kaart voor Ronaldo. Die werd niet gegeven – waarschijnlijk omdat er geen scheidsrechter in de buurt was.

Sergio Ramos met de beker, vlak voor zijn blessure. Beeld: nu.nl

Stabiele zijligging
Meegereisde teamgenoten legden de hevig geëmotioneerde Ramos in de stabiele zijligging. Daarna werd hij met een traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

,,De eerste scans lieten geen lichamelijk letsel zien”, vertelde een arts. ,,En omdat het Sergio Ramos betreft, is ook een hersenschudding uitgesloten. Wat het wél is, onderzoeken we momenteel. Dan wordt ook duidelijk of hij op tijd fit is voor het WK.

Steun van Salah
Liverpool-aanvaller Mo Salah, die zaterdagavond met een ippon door Ramos uit de wedstrijd werd gewerkt, stak de ongelukkige Spanjaard via Twitter een hart onder de riem. ,,Hopelijk valt het mee en kun je gewoon naar het WK voetbal. En anders moet je je maar richten op het WK judo in 2019.”