Sjaak Swart heeft gestemd: ‘Mag weer vier jaar mopperen’


Ajax-boegbeeld Sjaak Swart heeft zojuist zijn stem uitgebracht. De ex-voetballer verlengde daarmee zijn recht om te mogen klagen voor vier jaar.

Kritiek leveren
,,Het is not done om kritiek te leveren wanneer je niet eens gestemd hebt”, zei Swart buiten een Amsterdams stembureau. ,,Nu ik gebruik heb gemaakt van mijn stemrecht, mag ik weer mopperen. En daar ga ik zo snel mogelijk mee beginnen.”

Sjaak Swart gebruikt zijn stem doorgaans goed. Beeld: YouTube / AjaxPrimeur

Wilders
Swart maakte er geen geheim van welk vakje hij rood had gekleurd. ,,Ik heb op Wilders gestemd, in de hoop dat hij alle Achterhoekers het land uitzet. Dan is Nederland eindelijk van De Graafschap verlost.”

Juichen
De Amsterdammer hoopt niet dat VVD de grootste partij wordt. ,,De vorige keer hadden ze ook al gewonnen en vervolgens liepen ze te juichen alsof ze Europees kampioen waren geworden. Ik hoop dat ze vanavond zo moe zijn, dat ze niet meer kunnen lopen.”