Slipperfabrikant Havaianas nieuwe eigenaar Formule 1 – ander uiterlijk voor auto’s


Havaianas is de nieuwe eigenaar van de Formule 1. De slipperfabrikant heeft grootse plannen met de sport. De meest zichtbare verandering is dat de auto’s de kenmerken van een teenslipper krijgen.

Rijdende teenslippers
Eerder werd beweerd dat het gevaarte boven de cockpit – in de wandelgangen de ‘Halo’ genoemd – de veiligheid van de coureurs zou dienen. ,,Dat is onzin”, volgens Havaianas. ,,Je gelooft toch niet dat een constructie pal voor de neus van de coureur goed is voor de veiligheid? Toen wij de rechten overnamen van Liberty Media, hebben we bedongen dat de bolides er als rijdende teenslippers uit zouden zien. Dat is de reden.”

Max Verstappen wordt niet blij van de nieuwe constructie. Foto: Flickr/Sportnieuws.nl

GP in Zandvoort
Met de intrede van Havaianas zijn de kansen op een Grand Prix in Nederland, volgens Havaianas, flink toegenomen. ,,We willen meer races in badplaatsen, want daar zijn onze producten het populairst. Te denken valt aan Miami Beach, Rio de Janeiro, maar ook aan Zandvoort.”

Ook rond het circuit in Melbourne pakt Havaianas flink uit. Foto: Flickr/Eva Rinaldi

Slippertje
Max Verstappen, die eerder vandaag de vierde kwalificatietijd reed, is geen voorstander van de teenslipperconstructie. ,,Ik geloof niet dat het in mijn voordeel werkt. Want dat ik morgen niet vanaf de eerste startrij start, is het gevolg van een slippertje in mijn beslissende kwalificatierondje.”