Speler van Stiphout Vooruit 4 vindt Ronaldo geen lul: ‘Hij is best goed’


Eric van Diepen, speler van Stiphout Vooruit 4 uit Helmond, heeft woensdagavond een dappere onthulling gedaan. In de groepsapp van zijn elftal bekende hij Cristiano Ronaldo geen lul te vinden. Tot zover bekend is Van Diepen de enige niet-Portugese hetero die de aanvaller waardeert.

Uit de kast
Toen het in de groepsapp van Stiphout Vooruit 4, dat uitkomt in de vijfde reserveklasse van district Zuid II, weer eens ging over de maniertjes en vermoedelijke geaardheid van de Portugese vedette, gaf Van Diepen (40) een tegengeluid. ‘Hij is toch best goed?’, tikte de linksbuiten na Ronaldo’s eerste goal. Van Diepen: ,,Ik kreeg binnen no-time allerlei venijnige opmerkingen van mijn teamgenoten. Of ik soms stiekem Badr Hari was, of dat ik soms nog uit de kast moest komen; dat soort lolligheden. Waren mijn teamgenoten op zondag ook maar zo scherp, dan zouden we misschien niet in de reserve vijfde klasse voetballen.”

Eric van Diepen.

Eric van Diepen.

Oprecht een goede voetballer
Van Diepens opmerking over Ronaldo was niet sarcastisch bedoeld. ,,Ik vind hem oprecht een goede voetballer. Sterker nog; ik probeerde het afgelopen seizoen zelfs elementen van zijn speelstijl in mijn spel te verwerken, zoals zijn lange aanloop bij een vrije trap. Dat was meestal geen succes trouwens; ik was al buiten adem voordat ik bij de bal was.”

Rugnummer 7
Rob Vermulst, spits van Stiphout Vooruit 4, had al langer het vermoeden dat Van Diepen respect had voor Ronaldo. ,,Nu je het zegt; hij probeerde het afgelopen jaar wel regelmatig ‘mijn’ shirt met rugnummer 7 uit de tas te graaien. Dat viel me wel op, want hij was de enige die een shirt uitkoos op basis van het rugnummer. Op ons niveau kijken we vooral naar de kledingmaat op het label. Ook sprak Eric in de kantine weleens vol lof over Ronaldo, maar toen ging ik er automatisch van uit dat hij die dikke Ronaldo uit Brazilië bedoelde.”

Ondanks Van Diepens controversiële mening over Cristiano Ronaldo, werd hij niet uit de groepsapp verwijderd. ,,Maar dat kan ook niet, want ik ben de beheerder van die app. Wel hebben al mijn teammaten de groep inmiddels verlaten, waardoor ik nu nog de enige in de app ben. Maar dat is wel lekker rustig. Zo kan ik tenminste rustig mijn mening over Ronaldo ventileren zonder te worden uitgelachen.”