Knokkende spelers Jong Feyenoord geslaagd voor supportersexamen Feyenoord


Een flinke groep spelers van Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag met goed gevolg het supportersexamen van de Rotterdamse club afgelegd. Door met de tegenstander en dug-out op de vuist te gaan, bewezen ze uit het juiste hout gesneden te zijn.

Alleen gediplomeerde raddraaiers
Het supportersexamen van Feyenoord is een nieuw fenomeen. ,,We hebben het in het leven geroepen nadat onze fans afgelopen seizoen geen schade aanrichtten rondom Europese uitduels. Daarmee bezorgden ze ons een goede naam en zo leed Feyenoord gezichtsverlies. Alleen gediplomeerde raddraaiers mogen onze club nog vertegenwoordigen”, verheldert clubdirecteur Jan de Jong.

Jonge Feyenoorders tijdens hun succesvolle examen. Beeld: Rik Elfrink

Jonge Feyenoorders tijdens hun succesvolle examen. Beeld: Rik Elfrink

De tieners die vanmiddag examen aflegden, voldeden volgens de jury aan alle eisen. ,,Door overtuigend de confrontatie met spelers en stafleden van tegenstander PSV te zoeken, en ook nog een dug-out aan diggelen te slaan, lieten ze zien over voldoende kwaliteiten te beschikken. Feyenoord kan deze talenten voortaan zonder zorgen meenemen naar hun Europa League-uitwedstrijden.”

Maandag huldiging
De geslaagden worden maandagmiddag gehuldigd in een nader te bepalen fontein in het centrum van Rotterdam. Daarna gaan ceremonieel de ramen van winkeliers aan de Coolsingel aan diggelen.