Spelers PSV Venloos bejegend door fans VVV


Een groepje fans van VVV-Venlo heeft zich na afloop van de thuiswedstrijd tegen PSV misdragen. Zij maakten Venlose geluiden toen spelers van de Eindhovense club hen passeerden. Er wordt nog uitgezocht wat er geroepen werd.

‘Oe, oe, oe’
Het incident vond plaats toen de PSV’ers na de wedstrijd de trap richting kleedlokaal op liepen. Onder hen Luuk de Jong: ,,Een stuk of acht mensen vonden het nodig om ‘oe, oe, oe’ naar me te roepen. Ik ben het wel gewend dat mensen ‘oeeehhh’ roepen als ik weer een kans om zeep geholpen heb, maar na de wedstrijd heb ik het nog nooit gehoord.”

Spelers van PSV, op de weg naar boven, worden verbaal aangevallen. Beeld: Paul Post

Klinkers en medeklinkers
Ook verdediger Daniel Schwaab kreeg het een en ander naar het hoofd geslingerd. Ook de Duitser kon daar geen chocola van maken. ,,Het was een abstracte combinatie van klinkers en medeklinkers. Het komt redelijk in de buurt van de taal die ze in mijn geboorteland spreken, maar ik begreep weinig van wat ze zeiden.”

Na bestudering van de videobeelden heerst het vermoeden dat de voetballers van de koploper in de streektaal van Venlo – een woest, oerwoudachtig gebied met nauwelijks beschaving – werden aangesproken. Cryptologen buigen zich momenteel over de moeilijk begrijpbare taal.

Zware straffen
Het bestuur van VVV-Venlo neemt alvast afstand van mogelijke kwetsende inhoud, en waarschuwt voor zware straffen: ,,Als blijkt dat er dingen zijn geroepen die niet door de beugel kunnen, krijgen de daders van ons een seizoenskaart van Roda JC. Met opkomstplicht.”