Spelerskaravaan PSV opgewacht na nieuwe oefenzeperd – Qatari eisen vertrek Faber

Een paar uur na de blamerende nederlaag tegen KAS Eupen hebben Qatarese fans de spelerskaravaan van PSV opgewacht. Ze eisten tekst en uitleg van het bestuur en riepen om het vertrek van trainer Ernest Faber. Na een goed gesprek keerde de rust terug.

Faber out

De karavaan met spelers en stafleden van PSV was bijna bij de oase van bestemming gearriveerd toen een enkele tientallen supporters de stoet tot stoppen dwong. Zij maakten afkeurende geluiden, hadden borden met teksten als ‘Faber out’ bij zich en gedroegen zich agressief. Ook eisten ze dat Fred Rutten zich liet zien, maar die bleek niet aanwezig.

Dit bord laat aan duidelijkheid ongeveer de helft te wensen over. Foto: Wikimedia CC/OsamaK

Zakkenvullers

,,Dit is PSV-onwaardig”, riep de zichtbaar geëmotioneerde fan Hamza. ,,PSV is alles voor me, maar ze hebben dit jaar nog helemaal niks laten zien. Ik heb nu 500.000 rial en twee olievelden schuld en ben vier van mijn zes vrouwen kwijt. Ze moeten werken voor hun geld, de zakkenvullers!”

Na wat schermutselingen nam trainer Ernest Faber het woord. ,,Ik ben al het hele decennium trainer van deze club en reken maar dat dit pijn doet. Ik lig hier ’s nachts wakker van, al kan het zijn dat de jetlag daarmee te maken heeft. Ik vraag jullie om achter de club te blijven staan. Alleen met jullie steun kunnen we de Qatar Cup tot een goed einde brengen.”

Na Fabers toespraak dropen de Qatari af en was de ergste kou uit de lucht. Voor hoe lang, is echter de vraag. Er gaan namelijk geruchten dat lokale fans zondag het spelersvliegtuig van PSV staande willen houden op de startbaan.

Deel dit artikel: