Spookduel De Graafschap – Helmond Sport zonder spelers eindigt in 0-0


Het Jupiler League-duel tussen De Graafschap en Helmond Sport is geëindigd zoals het begon: 0-0. De wedstrijd werd, op last van de KNVB, zonder spelers afgewerkt om de thuisclub te straffen voor supportersrellen van vorig seizoen. 

Ruimte
Helmond Sport begon vrijdagavond lang niet slecht, maar slaagde er niet in te profiteren van de ruimte die het kreeg. Achterin hoefde keeper Ferhat Kaya zich niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden. ,,De organisatie en inzet waren prima”, oordeelde de betrouwbare goalie, die tijdens de wedstrijd dineerde bij restaurant De Rozario in Helmond.

De bezetting voor het Doetinchemse doel was matig. Foto: Ron Bleeker

De bezetting voor het Doetinchemse doel was matig. Foto: Ron Bleeker

Nijhuis man of the match
Het duel tussen de middenmoters verliep overigens buitengewoon sportief, zagen de nul supporters. Arbiter Bas Nijhuis hoefde niet in zijn borstzak te tasten of te koop te lopen met zijn spelregelkennis om het geheel onder controle te houden. Bij gebrek aan anderen op het speelveld werd hij dan ook – voor het eerst in zijn carrière – uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Achterin lag veel ruimte. Foto: Ron Bleeker

Achterin lag veel ruimte. Foto: Ron Bleeker

Nieuwe formatie
Helmond Sport-coach Roy Hendriksen was niet ontevreden over het doelpuntloze gelijkspel en concludeerde tevreden dat zijn nieuwe tactiek had gewerkt. ,,De 0-0-0-formatie pakte best goed uit. We houden De Graafschap in eigen huis op een gelijkspel, dus je mag concluderen dat we even sterk zijn als Ajax.”

Alles geven
Coach Jan Vreman van De Graafschap was minder content: ,,Mijn aanvallers hebben me van de week beloofd dat ze negentig minuten lang álles zouden geven, maar ze waren helaas allemaal onzichtbaar.”