Stadionklok Ajax blijft zes minuten achter lopen: ‘Hopelijk blijft publiek nu tot het einde zitten’


De stadionklok van Ajax loopt, net als bijna alle digitale klokken in Europa, momenteel zes minuten achter. En als het aan de clubleiding van Ajax ligt, blijft dat voorlopig zo. Het bestuur hoopt dat nietsvermoedende supporters daardoor zondag tot het laatste fluitsignaal blijven zitten.

Zes minuten vooruit
Door een conflict tussen Kosovo en Servië, mogelijk veroorzaakt door een afzwaaier van ex-Ajacied Nemanja Gudelj, geven bijna alle digitale klokken in Europa een verkeerde tijd aan. Ook de stadionklok in de Amsterdam ArenA is ontregeld. De storing is te verhelpen door de getroffen klokken handmatig zes minuten vooruit te zetten, maar van Ajax-bestuurslid Marc Overmars hoeft dat niet.

De stadionklok van Ajax. Beeld: YouTube/PAOK24

Klok niet verzetten
,,Bij wedstrijden die om 14.30 uur beginnen, verlaten onze supporters meestal het stadion als de klok 16.10 uur aangeeft”, weet Overmars. ,,Wanneer de klok komende zondag 16.10 uur aangeeft, zijn er dus al ruim negentig minuten gespeeld. Door de klok niet te verzetten, hopen we dat onze fans tot het laatste fluitsignaal blijven zitten om Ajax te steunen.”

Overmars hoopt niettemin dat alle technische problemen snel zijn opgelost en dat alle klokken snel weer de juiste tijd aangeven: ,,Des te eerder is dit seizoen voorbij.”