Steven Berghuis geschorst voor bekerfinale na uittrekken shirt

Een flinke tegenvaller voor Feyenoord: Steven Berghuis mist volgende maand de bekerfinale. De aanvaller trok na zijn wissel zijn shirt uit om het aan een jonge fan te geven. Arbiter Kamphuis had het incident gemist, maar de VAR bleek onverbiddelijk: geel.

Grote man
Berghuis was donderdagavond tegen NAC de grote man. Hij scoorde een hattrick. Bij een 6-1 stand had zijn trainer Dick Advocaat genoeg gezien; hij haalde Berghuis naar de kant. Uit voorzorg, want bij een gele kaart zou zijn sterspeler geschorst zijn voor de bekerfinale.

Die gele kaart volgde na die wissel alsnog. Een jonge fan vroeg Berghuis om zijn shirt. De snelle flankspeler aarzelde niet en wierp zijn tricot naar de knul, die zichtbaar dolblij was.

Geel
Scheidsrechter Kamphuis had het niet gezien, maar de VAR greep alsnog in en beloonde de hartverwarmende actie met een gele kaart. ,,Op het uittrekken van het shirt staat geel, ook als dat buiten de lijnen gebeurt”, was de empathische reactie van de KNVB. Daardoor zal Berghuis volgende maand, tijdens de bekerfinale tegen FC Utrecht, op de tribune plaats moeten nemen.

Niettemin had de nieuwe eigenaar van Berghuis’ shirt de avond van zijn leven. ,,Ik ben er heel blij mee. Fijn dat mijn plannetje gewerkt heeft”, aldus de jonge FC Utrecht-fan.

Deel dit artikel: