‘Stofzuiger’ Willy van de Kerkhof gaat kunstgrasvelden korrelvrij maken


Goed nieuws voor de Helmondse voetbalclubs met kunstgrasvelden: er kan dit weekend gewoon gevoetbald worden. Oud-voetballer Willy van de Kerkhof, alias ‘De Stofzuiger’, gaat zijn bijnaam eer aandoen en de kunstgrasvelden in zijn woonplaats hoogstpersoonlijk ontdoen van de mogelijk schadelijke rubberen korrels.

Sneu
,,Vooral voor de pupillen is het sneu als ze dit weekend niet kunnen voetballen wegens rubber op het veld”, zegt de 65-jarige Helmonder. ,,Daar wil ik persoonlijk iets aan doen en dus ga ik die korrels vrijdagmiddag eigenhandig van alle kunstgrasvelden verwijderen. Als je de bijnaam ‘De Stofzuiger’ hebt, ben je dan aan de maatschappij verplicht.”

Willy van de Kerkhof in actie. Foto: Fjodor Buis

Willy van de Kerkhof in actie. Foto: Fjodor Buis

Korreltje zout
Van de Kerkhof beseft dat het korrelvrij maken van de grasmatten een behoorlijke klus is. ,,Er ligt best wel een hoop rubberen rommel op die velden. Maar ik heb wel wat tijd. Er is dit weekend geen eredivisievoetbal, dus ik hoef niet met onze René naar de studio van Omroep Brabant om onze ongezouten mening over PSV te geven. Al moet je onze analyses ook met een korreltje zout nemen.”

De Helmondse amateurvelden zijn bedolven onder rubberen korrels, zoals hier bij Stiphout Vooruit.

De Helmondse amateurvelden zijn bedolven onder rubberen korrels, zoals hier bij Stiphout Vooruit.

Geen hulp van René
Willy van de Kerkhof zal overigens niet geholpen worden door zijn broer, zegt hij: ,,Onze René is vorige maand 65 geworden en op zijn leeftijd moet je geen fysiek zwaar werk meer verrichten. Bovendien ruimt hij altijd maar half op. Ze noemen hem niet voor niets ‘De Blinde’.